article
1.6658890
De nieuwe staatssecretaris van zorg zal hij niet willen worden, maar de titel ‘Man het Jaar 2016’ kan hem moeilijk ontgaan. Als die bestond. Over wie hebben we het?
Column: Messi(as)
De nieuwe staatssecretaris van zorg zal hij niet willen worden, maar de titel ‘Man het Jaar 2016’ kan hem moeilijk ontgaan. Als die bestond. Over wie hebben we het?
http://www.bndestem.nl/extra/columns/column-messi-as-1.6658890
2016-11-18T20:43:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6039934.1463994191!image/image-6039934.jpg
vluchtelingen,column,columns
Columns
Home / Extra / Columns / Column: Messi(as)

Column: Messi(as)

Foto's
1
Reacties
Reageer
  De nieuwe staatssecretaris van zorg zal hij niet willen worden, maar de titel ‘Man het Jaar 2016’ kan hem moeilijk ontgaan. Als die bestond. Over wie hebben we het?

  Over wie anders dan Hugo Borst, de voetbaljournalist met teckeltje Messi die het samen met Carin Gaemers voor elkaar gaat krijgen dat vaders en moeders en opa’s en oma’s in verpleeghuizen hun leven op een waardige manier kunnen afsluiten; die ervoor gaat zorgen dat verpleeghulpen weer met plezier naar hun werk gaan in plaats van constant het gevoel te hebben tekort te schieten.

  Zie ’m daar toch eens zitten, op de foto gisteren in de krant, bladzijde 8 en 9. Uiterlijk lijkt hij steeds meer op ene Jezus van N., met zijn steeds vollere en grijzere baard en die anders zo cynische blik nu smekend geheven naar Martin Van Rijn: ‘Help mijn demente moeder, help alle lotgenoten. Niet morgen, maar vandaag.’ Zijn woordkeus valt ook in deze richting: ‘Halleluja, wat is die Weg der Geleidelijkheid gruwelijk lang.’ Van Messi naar Messias, het zijn maar twee letters.

  Zolang het je niet direct aangaat, denk je: het zal wel. Zo heb ik er ook steeds tegenaan gekeken, moet ik toegeven. Totdat mijn moeder twee jaar geleden, uit volledig eigen wil, naar een aanleunwoning bij een verpleeghuis in mijn woonplaats Zevenbergen verhuisde.

  Nu moet ik er niet aan denken dat zij – 81 jaar, very much alive and kicking – ooit in een situatie belandt die ook maar in de buurt komt van wat Hugo Borst geschetst heeft. Daarom steun ik hem vanaf mijn ongeverfde teennagels tot mijn ​drie​ dubbele ​hoofdkruin. ​

  Overigens: ​dat een Bekende Nederlander dit voor elkaar krijgt, toont het falen, het failliet ​en het faillissement van het huidige politieke stelsel. ​Misschien wordt Jan Smit wel de nieuwe premier! Alles kan, sinds Trump.