article
1.5980336
Hallo, welkom bij Idols. Hoe heet jij? Mary-Chelle. Tja, dat kun jij niet helpen. En waar kom je vandaan? Surhuisterveen. Joh. En heb je dat hele gele jurkje zelf gekozen? Je moeder... Naah.
Column: Idols en ad libs
Hallo, welkom bij Idols. Hoe heet jij? Mary-Chelle. Tja, dat kun jij niet helpen. En waar kom je vandaan? Surhuisterveen. Joh. En heb je dat hele gele jurkje zelf gekozen? Je moeder... Naah.
http://www.bndestem.nl/extra/columns/column-idols-en-ad-libs-1.5980336
2016-05-02T21:59:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.3935590.1414500756!image/image-3935590.jpg
Nederland,Cultuur, kunst en recreatie,columns,Column,hermes
Columns
Home / Extra / Columns / Column: Idols en ad libs

Column: Idols en ad libs

Foto's
1
Reacties
Reageer
  Hallo, welkom bij Idols. Hoe heet jij? Mary-Chelle. Tja, dat kun jij niet helpen. En waar kom je vandaan?
  Surhuisterveen. Joh. En heb je dat hele gele jurkje zelf gekozen? Je moeder... Naah. 

  Geel doet het altijd goed op televisie. Wat ga je vandaag voor ons zingen, lieve Mary-Chelle? Ook al iets van Rihanna. Origineel... Nou, we gaan het beleven. Ogen dicht en snel aan de gang dan maar, want als je straks dat hele eind nog terug moet naar Surhuisterveen...

  Nou, dank je wel Mary-Chelle. Heb ik jou trouwens niet eerder bij The Voice gezien? Of was het Holland’s Got Talent? Was ook niet zo’n succes, toch? Goh, laat ik het voorzichtig brengen: van mij mag je de zaal in kijken. Vinden we leuk bij Idols. En je mag ietsje minder met je handen tegen die muur duwen, want die muur staat er niet. Doen jullie allemaal, maar er is géén muur. Wat zingen betreft...

  Rihanna nadoen is moeilijk, ik weet het. Qua kont kom je in de buurt, maar... Heb je ooit ergens zangles gehad? Zondagsschool?
  Ik weet niet hoe de rest van de jury het vond, beste Mary-Chelle, maar in het begin zat je er stevig naast. En dat duurde zo’n beetje tot het eind. Nee, het was niet puur slecht. Jouw ad libs zijn héél speciaal. Wat dat zijn, ad libs? Geen benul, iets met improviseren, maar ieder jurylid heeft het er over.

  En ik zit hier immers niet vanwege mijn muzikaal verstand, maar omdat ik op de RTL-loonlijst sta. Oké, wat zullen we zeggen Mary-Chelle? Zingen kun je niet, maar je hebt mij wél geraakt.

  Zo zeggen wij jurypiepels dat allemaal. Geraakt. Door merg en been, zeker, maar dan mag je tóch mee met
  onze sponsors Cor & Don naar de volgende ronde op Bali. Je kunt er werkelijk geen hol van in je gele jurk uit Surhuisterveen, maar we raken in dit land inmiddels een beetje door de echte talenten heen. Dus ik zeg: ja!