Bij het plaatsen van de Van Goghzuil helpt vormgever Peter van Kemenade (rechts) zelf mee. Foto Herbert Kats
Volledig scherm
Bij het plaatsen van de Van Goghzuil helpt vormgever Peter van Kemenade (rechts) zelf mee. Foto Herbert Kats

Van Goghpaal krijgt plek bij Zwartenbergse molen tussen Etten-Leur en Zevenbergen

ETTEN-LEUR - Bij de Zwartenbergse molen tussen Etten-Leur en Zevenbergen is weer een stukje Van Gogh-historie tot leven gekomen. Langs het fietspad werd woensdag een audiozuil met informatie over leven en werken van de beroemde schilder geplaatst.

Peter van Kemenade van communicatiebureau 4PR uit Nuenen hielp met het graven van een gat voor de luisterzuil en het plaatsen daarvan. "Ik vind het leuk om er bij te zijn", verzekert hij voordat het schild met de informatie wordt aangebracht. "Sinds een jaar verzorgen wij dit project, van vormgeving tot, inderdaad, het plaatsen."

Het is de derde Van Goghzuil in Etten-Leur, de andere staan in de Binnentuin (en bij de Moeierboom op de Markt. Van Kemenade ziet de palen intussen overal opduiken waar Van Gogh voetstappen heeft staan.

"We gaan er zo ook nog een neerzetten in St. Willebrord", zegt hij. "In Nuenen leeft het echt erg; daar staan er al 22." Als ook de stroom is aangesloten biedt de Van Goghpaal zelfs gesproken historie. "Daar hebben we speciaal een stemacteur voor gevonden, die in meerdere talen spreekt. Nee, geen bekende...."

  1. Alleen op KSE meer aanmeldingen van scholieren, opnieuw daling op Markland College

    Alleen op KSE meer aanmeldingen van scholieren, opnieuw daling op Markland College

    ETTEN-LEUR/ZEVENBERGEN - Een stijging bij de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (+12), een daling (-34) bij het Markland College in Zevenbergen evenals bij het Munnikenheide College (-3 in Etten-Leur en Rucphen). Dat is het beeld van de nieuwe lichting leerlingen volgens de jongste aanmeldingen. Bij de KSE groeit de vwo-tak, bij het Munnikenheide met name de mavo plus. Het Markland boekte voor het tweede jaar een teruggang.
  2. 100-100-100: 'Ik ben geschrokken van hoe weinig afval je overhoudt als je goed oplet'

    100-100-100: 'Ik ben geschrokken van hoe weinig afval je overhoudt als je goed oplet'

    BERGEN OP ZOOM - Leven zonder afval? Het kan. Maar begin bij de boodschappen. Dat zegt Emily-Jane Lowe, die met haar gezin in Baarn vrijwel geheel restafval-vrij leeft. ,,Pfoe, had ik die tips maar bij het begin van het project gehoord'', verzucht Adinda Stroop uit Bergen op Zoom. Zij was een van de deelnemers aan het Saver-project 100-100-100 en heeft 100 dagen lang geprobeerd zo weinig mogelijk restafval te produceren.