Volledig scherm
© Léon Krijnen

Slecht weer gooit roet in het eten bij Stichting Eerste Vlucht in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Vanwege het slechte weer gaat de fly-over en de parachtesprong van Stichting Eerste Vlucht (SEGVIN) vanavond niet door.

De Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht in Nederland (SEGVIN) wil de eerste gemotoriseerde vlucht in Nederland in 1909 elk jaar onder de aandacht brengen door het organiseren van activiteiten voor een groot publiek. Voorspelde regen zorgt ervoor dat twee geplande activiteiten vanavond niet doorgaan.

Het Vliegend Museum Seppe (VMS) zou de fly-over verzorgen en SkyDive ENPC de parachutesprong. De stichting meldt dat de wandeling wel gewoon doorgaat.

  1. PvdA vraagt opheldering over toename gastreinen in West-Brabant

    PvdA vraagt opheldering over toename gastreinen in West-Brabant

    BERGEN OP ZOOM/DEN BOSCH De Statenfractie van de PvdA vraagt het dagelijks provinciebestuur opheldering over de toename van het aantal gastreinen in West-Brabant en Zeeland. De PvdA wil weten of het klopt dat het aantal treinen dat met gevaarlijke stoffen door deze regio rijdt, mogelijk op korte termijn oploopt tot 14.000 per jaar. De kans is groot dat daardoor de huidige risiconormen worden overschreden. Het gaat met name om lpg-treinen.