De Lions hebben een complete voorstelling opgekocht.
Volledig scherm
De Lions hebben een complete voorstelling opgekocht. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Lions Etten-Leur trakteert oud en jong op kerstvoorstelling

ETTEN-LEUR - ,,Abracadabra, boterham met pindakaas." Vol enthousiasme scanderen de bezoekers van het kerstcircus de toverspreuk van clown Davy, maar de truc mislukt hopeloos. Gelach alom.


De stemming zit er goed in. Achthonderd hulpbehoevende ouderen, uit huis geplaatste kinderen en vluchtelingen gezinnen en hun vrijwilligers zijn op uitnodiging van serviceclub Lions Etten-Leur te gast in de circustent. Het is het derde kerstcircus en elk jaar heeft de Lions een voorstelling gekocht.

,,We benaderen maatschappelijke organisaties in de regio, waaronder zorginstellingen Avoord, Amarant en Sovak, maar ook de Stichting Leergeld, Het vergeten Kind, De Etten-Leurse Uitdaging en het Steunpunt Vluchtelingen Etten-Leur", vertelt Michael Bakx van de Lionsclub. ,,De belangstelling was met 1200 aanmeldingen overweldigend. Jammer genoeg konden we niet alle aanvragen honoreren, er is maar plek voor 800 gasten."

Judie Bonnet is een van de gelukkigen. Ze woont in De Herbergier in Etten-Leur, een woonzorgcentrum voor dementerenden. Ze geniet zichtbaar. De clown ontfutselt haar een schaterlach met zijn vreemde capriolen. Jan Mies is een van de vrijwilligers bij woonzorgcentrum Het Anbarg in Etten-Leur. ,,Het is zo'n leuk initiatief. Sommige bewoners komen nauwelijks buiten en hebben nu eens een uitje. En voor ons is het ook leuk."

Het publiek kijkt ondertussen adembenemend omhoog waar een acrobaat in de nok van de tent zijn kunsten vertoond. De handen gaan op elkaar als hij veilig weer op de grond staat. Het kerstcircus staat nog tot en met 8 januari in het Brabantpark in Etetn-Leur