Volledig scherm

KerstCircus Etten-Leur verwelkomt 'buddies'

Het KerstCircus Etten-Leur gaat een samenwerking aan met de Bredase stichting Buddy to Buddy. Mensen die zich aanmelden als 'Buddy voor 'n dag' mogen op 28 december gratis met hun buddy naar het circus.

Buddy to Buddy haalt vluchtelingen uit hun sociaal isolement door ze te koppelen aan een Bredanaar. Kevin van Geet van het KerstCircus zag een kans om zijn bijdrage aan dat goede doel te leveren. "Ik vind het een mooi initiatief en denk dat ik met mijn circus kan helpen met het bekender maken van de stichting en meer mensen te vinden die buddy willen worden."

Van Geet hoopt dat het niet bij één dag blijft. "Hopelijk bouwen ze een band op met elkaar en blijven die mensen ook na deze dag buddy." Hij heeft honderd kaarten beschikbaar gesteld.

Bredanaars kunnen zich aanmelden via breda@buddytobuddy.nl.

  1. Alleen op KSE meer aanmeldingen van scholieren, opnieuw daling op Markland College

    Alleen op KSE meer aanmeldingen van scholieren, opnieuw daling op Markland College

    ETTEN-LEUR/ZEVENBERGEN - Een stijging bij de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (+12), een daling (-34) bij het Markland College in Zevenbergen evenals bij het Munnikenheide College (-3 in Etten-Leur en Rucphen). Dat is het beeld van de nieuwe lichting leerlingen volgens de jongste aanmeldingen. Bij de KSE groeit de vwo-tak, bij het Munnikenheide met name de mavo plus. Het Markland boekte voor het tweede jaar een teruggang.
  2. 100-100-100: 'Ik ben geschrokken van hoe weinig afval je overhoudt als je goed oplet'

    100-100-100: 'Ik ben geschrokken van hoe weinig afval je overhoudt als je goed oplet'

    BERGEN OP ZOOM - Leven zonder afval? Het kan. Maar begin bij de boodschappen. Dat zegt Emily-Jane Lowe, die met haar gezin in Baarn vrijwel geheel restafval-vrij leeft. ,,Pfoe, had ik die tips maar bij het begin van het project gehoord'', verzucht Adinda Stroop uit Bergen op Zoom. Zij was een van de deelnemers aan het Saver-project 100-100-100 en heeft 100 dagen lang geprobeerd zo weinig mogelijk restafval te produceren.