Volledig scherm
© Thinkstock

De Springplank uit Etten-Leur sluit Kinderboekenweek dansend af

ETTEN-LEUR - De Kinderboekenweek werd donderdagmiddag op de Etten-Leurse basisschool De Springplank afgesloten met een spetterend optreden van de leerlingen voor hun ouders, opa’s en oma’s.

In één dag tijd maakten de kinderen uit alle groepen samen met dansschool Danspas een voorstelling, inclusief zelfgemaakte kleding en een decor.

Can Yurttas en Virgil Dhanradj (9) waren donderdagochtend al zenuwachtig. „We zijn nu bezig met het maken van de kleding. We hebben in vuilniszakken geknipt en daar stof op geplakt. Het is leuk, we hebben ook al gedanst en een moodboard gemaakt.”

  1. Alleen op KSE meer aanmeldingen van scholieren, opnieuw daling op Markland College

    Alleen op KSE meer aanmeldingen van scholieren, opnieuw daling op Markland College

    ETTEN-LEUR/ZEVENBERGEN - Een stijging bij de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (+12), een daling (-34) bij het Markland College in Zevenbergen evenals bij het Munnikenheide College (-3 in Etten-Leur en Rucphen). Dat is het beeld van de nieuwe lichting leerlingen volgens de jongste aanmeldingen. Bij de KSE groeit de vwo-tak, bij het Munnikenheide met name de mavo plus. Het Markland boekte voor het tweede jaar een teruggang.
  2. 100-100-100: 'Ik ben geschrokken van hoe weinig afval je overhoudt als je goed oplet'

    100-100-100: 'Ik ben geschrokken van hoe weinig afval je overhoudt als je goed oplet'

    BERGEN OP ZOOM - Leven zonder afval? Het kan. Maar begin bij de boodschappen. Dat zegt Emily-Jane Lowe, die met haar gezin in Baarn vrijwel geheel restafval-vrij leeft. ,,Pfoe, had ik die tips maar bij het begin van het project gehoord'', verzucht Adinda Stroop uit Bergen op Zoom. Zij was een van de deelnemers aan het Saver-project 100-100-100 en heeft 100 dagen lang geprobeerd zo weinig mogelijk restafval te produceren.