De 6-jarige Tijn wordt burgemeester voor een dag in het Glazen Huis.
Volledig scherm
De 6-jarige Tijn wordt burgemeester voor een dag in het Glazen Huis. © ANP

Tijn lakt 2 miljoen euro bij elkaar

BREDA - De zieke Tijn heeft met zijn nagellakactie al 2 miljoen euro opgehaald voor Serious Request. De kleine held waarvan heel Nederland in de ban is, bereikte het bedrag iets voor 14:00 uur.

Vorige week kregen Tijn en zijn ouders te horen dat hij niet lang meer te leven heeft. Toch wilde Tijn wat doen voor de actie van radiozender 3FM. De jongen uit Hapert werd na zijn bezoek aan het Glazen Huis in het hele land omarmd.

Tijn wilde met zijn actie 100 euro ophalen. Na zijn ontroerende verhaal woensdag voor het Glazen huis stond de teller in minder dan 24 uur op 400.000 euro. Iets na middernacht ging de actie over het miljoen heen. Vrijdagmiddag stond de teller bijna op 1,5 miljoen euro.

Heel (bekend) Nederland gaf gehoor aan de oproep van Tijn om de nagels te lakken. Vrijdagavond liet ook Mark Rutte zijn nagels lakken. De premier was de laatste slaapgast voor de DJ's in het Glazen Huis.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen.