Volledig scherm
Still uit Washed Ashore. Foto: haff.nl

Student St. Joost Breda wint prijs op Holland Animation Film Festival

BREDA - St. Joost-student Jonas Ott heeft zondag een prijs gewonnen in de categorie Europese studentenfilms op het Holland Animation Film Festival.

Zijn afstudeerproject Washed Ashore kreeg de hoogste waardering van de jury. In de animatiefilm van ruim vijf minuten volgen we het verhaal van een drenkeling die aanspoelt bij een grote stad. Vervolgens gaat hij op ontdekkingstocht.

Het Holland Animation Film Festival vindt ieder jaar plaats in Utrecht en is een internationaal festival voor animatiefilm. Het is een ontmoetingsplaats en inspiratiebron voor animatieprofessionals en aankomend talent. Dit jaar werd het festival voor de zestiende keer gehouden.

Washed Ashore (Trailer) from Jonas Ott on Vimeo.

  1. Als startschot rookt de wethouder een vredespijp

    Als startschot rookt de wethouder een vredespijp

    Het ging er toch nog even over, vanavond bij de start van het Vredes-tipi/tentenkamp. De consternatie voorafgaand aan het evenement is initiatiefneemster Lilian Joosen duidelijk niet in de koude kleren gaan zitten en middels een q&a tussen wethouder Marianne de Bie en zijzelf liet Joosen weten uit te gaan van een fijn, spiritueel en warm festival. ,,Ik heb handreikingen gedaan, maar ze willen niet persoonlijk met me praten. Nu wil ik van iets dat negatief is, iets positiefs maken”, zegt ze nog, vlak voor ze de microfoon pakt.

In samenwerking met indebuurt Breda