Volledig scherm
De Image Toaster.

Saai ontbijt is verleden tijd door Bredase broodrooster

BREDA - Avans-student Scott van Haastrecht (25) legde een half jaar geleden de laatste hand aan zijn uitvinding 'The Image Toaster'. Deze broodrooster is aangesloten op een computer en toast van internet gehaalde plaatjes op je boterham.

Wanneer je een boterham in de Image Toaster stopt, start er een programma dat via Google afbeeldingen zoekt. Die afbeeldingen worden omgezet naar zes bij zes pixels en vervolgens op het brood geroosterd.

Van Haastrecht: "Binnen de richting 'Creative Technology' richt ik me op het moderniseren van traditionele apparaten en technieken. Die affiniteit met techniek heb ik altijd al gehad, maar door de faciliteiten die ik op school tot mijn beschikking heb ben ik echt dingen uit gaan proberen." En daar is Van Haastrecht goed in. Hij sloot zijn broodroosterproject af met een negen.

Zelfs het Amerikaanse televisieprogramma 'Good Morning America' toonde interesse in zijn creatie, tot grote verbazing van Scott. "Iedereen kent me nu als de jongen van het broodrooster, dat zal me voorlopig nog wel achtervolgen. Dat 'Good Morning America' interesse heeft getoond in mijn creatie had ik natuurlijk nooit verwacht. Het lijkt me leuk om er op in te gaan maar ik moet dan wel een keuze maken: wat doe ik liever? Afstuderen of ingaan op al die aandacht?"

Super Mega Mega Toaster from Scott van Haastrecht on Vimeo.

  1. Als startschot rookt de wethouder een vredespijp

    Als startschot rookt de wethouder een vredespijp

    Het ging er toch nog even over, vanavond bij de start van het Vredes-tipi/tentenkamp. De consternatie voorafgaand aan het evenement is initiatiefneemster Lilian Joosen duidelijk niet in de koude kleren gaan zitten en middels een q&a tussen wethouder Marianne de Bie en zijzelf liet Joosen weten uit te gaan van een fijn, spiritueel en warm festival. ,,Ik heb handreikingen gedaan, maar ze willen niet persoonlijk met me praten. Nu wil ik van iets dat negatief is, iets positiefs maken”, zegt ze nog, vlak voor ze de microfoon pakt.

In samenwerking met indebuurt Breda