Foto: Politieam Markdal
Volledig scherm
Foto: Politieam Markdal © RV

Pups die werden gestolen bij zorgboerderij Baarle-Nassau nog steeds spoorloos

BREDA/BAARLE-NASSAU - Er is nog steeds geen enkel spoor van de twee pups die eind januari werden gestolen bij zorgboerderij De Mekkerbek in Baarle-Nassau. Hoewel in de Bredase wijk Tuinzigt openlijk de vrees wordt uitgesproken dat de dieren niet meer in leven zijn, houdt Rachel van Beek van De Mekkerbek hoop dat ze in goede gezondheid verkeren.

Twee van de vier hondjes, chocoladekleurige Old English Bulldogs, zijn inmiddels teruggevonden in Tuinzigt. De vier personen die in deze zaak werden aangehouden, onder wie een 22-jarige vrouw die één van de pups in haar bezit had, zijn begin deze maand weer op vrije voeten gesteld. Ze blijven wel verdachten en worden beschuldigd van heling.

De peperdure pups zijn over een week oud genoeg om verkocht te mogen worden. Er zijn gegadigden, maar de dieren zijn nog niet officieel door de politie vrijgegeven omdat het onderzoek nog loopt. De politie kan daar op dit moment nog geen mededelingen over doen.

Van Beek vermoedt dat de pups in het buitenland zijn, omdat ze vanwege alle publiciteit die aan de diefstal is gegeven in Nederland onverkoopbaar zouden zijn. "De dieven hebben er alle tijd voor gehad ze over de grens te brengen", zegt ze. Ze gelooft zeker dat de pups nog in leven zijn: "De andere twee pups waren ook goed verzorgd, dus hoewel ze niet op een eerlijke manier verkregen zijn, geeft dat wel troost", aldus Van Beek.

Volgens de eigenaresse is de rust op de zorgboerderij, waar kinderen met veelal een autistische stoornis worden opgevangen, nog niet weergekeerd. "Ze blijven vragen: 'waar zijn de pups nou' en 'wanneer komen ze nou terig?'Toen de eerste twee pups terug waren, waren we zo blij en opgelucht dat we tegen de kinderen hebben gezegd dat die andere twee nu ook wel gauw weer terug zouden zijn. Dat was niet handig, maar ja, dat doe je in je enthousiasme."

BAARLE-NASSAU/BREDA - Eén van de vier zeldzame puppy's die eind januari werden gestolen bij zorgboerderij De Mekkerbek in Baarle-Nassau, is teruggevonden.
Volledig scherm
BAARLE-NASSAU/BREDA - Eén van de vier zeldzame puppy's die eind januari werden gestolen bij zorgboerderij De Mekkerbek in Baarle-Nassau, is teruggevonden. © RV
BAARLE-NASSAU/BREDA - Eén van de vier zeldzame puppy's die woensdagnacht werden gestolen bij zorgboerderij De Mekkerbek in Baarle-Nassau, is teruggevonden. Agenten hebben een 22-jarige vrouw op verdenking van heling opgepakt. Dat meldt de politie aan BN DeStem.
Volledig scherm
BAARLE-NASSAU/BREDA - Eén van de vier zeldzame puppy's die woensdagnacht werden gestolen bij zorgboerderij De Mekkerbek in Baarle-Nassau, is teruggevonden. Agenten hebben een 22-jarige vrouw op verdenking van heling opgepakt. Dat meldt de politie aan BN DeStem. © RV
puppy's gestolen uit zorgboerderij in Baarle-Nassau
Volledig scherm
puppy's gestolen uit zorgboerderij in Baarle-Nassau © Ankie Kop