Volledig scherm
© Thinkstock

Ontucht met meisje (14): celstraf geëist tegen jongeman uit Etten-Leur

BREDA/RIJSBERGEN - Officier van justitie Eveline van Veen eiste donderdag een celstraf van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk tegen J.M. uit Etten-Leur. In april 2014 liet de destijds 18-jarige jongen zich in natuurgebied Pannenhoef bij Rijsbergen door een 14-jarig meisje oraal bevredigen.

De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar al een tijdje toen de ontucht plaatsvond. Volgens M. 'gebeurde het gewoon', terwijl het meisje vertelt dat zij zich onder druk gezet voelde. M. had haar boos gebeld dat ze naar het bos moest komen. Hij had haar al eens een mes en een pistool laten zien en voorgesteld dat zij met zijn vrienden naar bed zou gaan om hem van zijn geldproblemen af te helpen.

Ook wist hij veel over haar problemen en was het meisje bang dat hij die informatie verder zou vertellen als ze niet meewerkte.

Justitie hield bij de eis rekening met het feit dat de ontucht eenmalig was en dat M. het meisje niet met geweld dwong. Dat hij het slachtoffer achteraf aanbod haar te betalen voor het verwijderen van belastende sms'jes werd in zijn nadeel meegewogen.

Advocaat Ivo van den Heuvel benadrukte dat de onbewogen houding van de verdachte op de zitting in schril contract staat met de emoties die hij de afgelopen tweeënhalf jaar bij hem zag. ,,Het was een huilende puber van net 19." Daarom pleitte hij voor toepassen van jeugdstrafrecht en een voorwaardelijke straf.

De rechter beslist op 14 december.