Volledig scherm
© ANP

Nabestaanden MH17 willen nieuwe bergingsmissie na vondsten Michel Spekkers

BREDA – De nabestaanden van de ramp met vlucht MH17 willen misschien dat er een nieuwe bergingsmissie komt. Ze vinden het onverdraaglijk dat er mogelijk nog steeds menselijke resten in Oekraïne liggen. Journalist Michel Spekkers, die voorheen actief was in de Bredase politiek, kwam deze week terug met een stukje bot dat hij in het rampgebied had gevonden.

Stichting Vliegramp MH17, waarin nabestaanden zijn verenigd, gaat op korte termijn praten met het Openbaar Ministerie. Dan wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn, zegt voorzitter Evert van Zijtveld zaterdag.De wetenschap dat er misschien nog menselijke resten liggen is ‘heel zwaar’ voor nabestaanden, benadrukt Van Zijtveld. “Het hoort daar niet”, aldus de voorzitter.

Resten mee in een vuilniszak
Er was vorige week veel ophef rond Spekkers. Hij zette op Twitter dat hij menselijke resten op de rampplek had gevonden en dat hij die in een vuilniszak mee terug zou nemen naar Nederland. Ook vroeg hij zijn volgers wat hij met de zak moest doen: afleveren bij de Tweede Kamer, het OM of zijn moeder.

Spekkers zei toen dat hij de actie juist voor de nabestaanden had gedaan, omdat hij het schandalig vindt dat er nog steeds resten op de rampplek liggen. De nabestaanden waren destijds niet blij met de actie, omdat ze willen dat er met respect met mogelijke resten wordt omgegaan.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen.