Met de bus gratis naar het Chassé theater in Breda

BREDA - Het Chassé in Breda heeft iets nieuws bedacht om de komende weken meer mensen naar het theater te lokken. Wie deze maand een theatervoorstelling bezoekt of naar de film gaat, kan daar gratis met de bus naar toe. 

Met busvervoerder Arriva is afgesproken dat reizigers op vertoon van hun theater- of filmkaart en een speciale buskaart voor niets mee kunnen. Heen en terug, ook in de nachtelijke uurtjes. De buskaart kan online bij de aankoop van het entreebewijs worden besteld. Ook voor mensen die al een ticket voor een voorstelling in het Chassé hebben gekocht, maar nog niet zo'n buskaart hebben, kunnen alsnog zo'n kaart bestellen.  

Helemaal nieuw is het theater/bus-arrangement overigens niet. Andere theaters zoals het Beatrix Theater in Utrecht werken er al langer met het nodige succes mee. Bezoekers van de musical The Bodyguard in dat theater kunnen bijvoorbeeld al een musicalkaartje kopen waarbij het busvervoer is inbegrepen. De prijs van het kaartje is wel afhankelijk van de afstand die de theaterbezoeker moet afleggen. 

Volledig scherm
© Chassé Theater
  1. At Elvis Presley een uitsmijter in Breda?

    At Elvis Presley een uitsmijter in Breda?

    Het gerucht gaat al jaren: Elvis Presley zou in 1959 Breda bezocht hebben. De vandaag 40 jaar geleden overleden king of rock-'n-roll belandde vanwege zijn militaire dienstplicht in oktober 1958 in het Duitse Friedberg (Hessen): 407 kilometer verwijderd van Breda, waar de familie van zijn manager 'kolonel' Tom Parker woonde. Elvis, stapelgek op zijn eigen moeder, kon geen nee zeggen toen Parker hem vroeg een pakketje bij diens moeder af te geven, als hij toch 'in de buurt' was. Niemand wist op dat moment dat The Colonel een en dezelfde persoon was als Dries van Kuijk, in 1909 geboren in Breda, in een achterhuis tussen Vlaszak en Veemarktstraat. Zelfs zijn eigen familie niet.

In samenwerking met indebuurt Breda