Foto: ANP
Volledig scherm
Foto: ANP © ANP

Met 60 per uur over A16: opgefokte, dronken Bredanaar (18) heeft geen rijbewijs

BREDA - Een 18-jarige automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op de A16 omdat hij geen rijbewijs bleek te hebben en dronken achter het stuur zat. Hij had de aandacht van agenten getrokken omdat hij met 60 kilometer per uur over de snelweg reed. Vermoedelijk had hij ook drugs gebruikt. Dat meldt de politie.

De jongeman uit Breda reed rond 04.00 uur over de A16. De agenten zetten hem aan de kant omdat hij zo langzaam reed.

In de auto lagen diverse geopende en dichte bierblikjes. Hij moest een ademtest doen. De tiener blies 355 ug/l.

Hij vertoonde volgens de politie vreemd, opgefokt gedrag. Ook praatte de jongeman zeer snel en had hij sterk verwijde pupillen. Daarom werd ook een urineproef van hem afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen of hij ook onder invloed van drugs was.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen.