Goede omzet aardbeien Zundert

Edine Wijnands

ZUNDERT In 2016 hebben de aardbeientelers die zijn aangesloten bij de CLTV Zundert een record-omzet van dertig miljoen euro gehaald. Een groei van zo'n negen procent ten opzichte van vorig jaar, terwijl er wel minder aardbeien zijn geproduceerd. 

Veel is te danken aan de goede prijs die in de zomer werd betaald voor de vollegronds-aardbeien. Die lag een stuk hoger dan in 2015. Komt bij dat ook de aardbeien die in het late najaar in de kassen werden geteeld behoorlijk veel hebben opgebracht. 

En dat was maar goed ook, schrijft CLTV Zundert in een bericht op de eigen website. Want september dreigde heel even roet in het eten te gooien. Het was zo heet, dat met name de opbrengst in oude, onverwarmde kassen behoorlijk slecht was. De hoge prijzen later in  het najaar, maakten alles weer goed. 

Ook vorig jaar boekte CLTV Zundert een record. Toen werd in totaal maar liefst tien miljoen kilo aardbeien geproduceerd. Een productie die een jaar later, in 2016, negen procent lager uitkwam. 

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen.