Drugsoverlast aan Van Coothplein

BREDA Sinds twee maanden is het raak in het appartementencomplex van AlleeWonen op het Van Coothplein in Breda. Het is er een ‘lopend buffet van zwervers en drugsgebruikers’, vertelt een van de bewoners. De politie vermoedt een verschuiving van drugsoverlast naar het centrum van de stad. 

Bij binnenkomst in de hal van het Van Coothplein valt als eerst de geur op van urine. Een gele plas bij de lift, nog een in het trappenhuis. ,,Je moet sprongen maken in het trappenhuis als je de uitwerpselen wilt ontwijken”, vertelt Trudy Van der Kleijn-Braspenning. Het is het spoor die de zwervers en drugsgebruikers achterlaten in de flat. ,,Op een gegeven moment voel je je hier niet veilig meer. Vorig weekend stonden ze hier in de hal te dealen. Ik ben soms bang om mijn vuil beneden naar het containerhok te brengen”, vertelt Van der Kleijn.

,,We denken dat de overlast te maken heeft met een verschuiving van de gebruikers en zwervers van de Slingerweg en het Valkenberg", vertelt Eric Passchier van de politie. AlleeWonen, de woningcorporatie die de appartementen verhuurt, heeft al ‘tientallen meldingen’ binnengekregen van de bewoners. Jos Hendrickx, manager Wonen: ,,We hebben twee adressen in beeld in het pand. Daar komt de overlast vandaan en daar komen de bezoekers langs.” De woningcorporatie vraagt de bewoners de overlast zoveel mogelijk te blijven melden. ,,We moeten een dossier opbouwen. Daarmee staan we sterker bij een rechtszaak voor het ontbinden van de huurovereenkomst van de overlastgevers."  De zaak heeft bij AlleeWonen een hoge 'hoge prioriteit': ,,We hebben begin volgend jaar een afspraak met de Stichting Maatschappelijke Opvang, politie en gemeente om te kijken hoe we dit probleem aanvliegen."

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen.