Drankkarton in Zundert bij plastic afval

Edine Wijnands

Zundert - Drankkartons zoals pakken sinaasappelsap en chocolademelk worden vanaf februari in de gemeente Zundert ingezameld als plastic afval. Dat hebben burgemeester en wethouders van Zundert beslist.

In Zundert worden die drankkartons nu nog in de blauwe restafvalzak gedeponeerd. Dat leverde vanuit de bevolking vragen op, zegt wethouder Piet Utens. ,,Bij verschillende buurgemeenten worden die verpakkingen ingezameld als plastic afval. Waarom hier niet, was de vraag."

Plastic afval wordt hergebruikt. Restafval wordt verbrand. Plastic scheiden is dus beter voor het milieu. En het is goedkoper.  Utens: ,,De gemeente moet meer betalen voor het aanleveren van restafval aan de afvalverwerker dan voor plastic."

In die zin is het dus financieel positief om de drankkartons uit het restafval te halen. ,,Klopt", beaamt Utens. ,,Alleen voelen we dat voordeel pas in 2018. Omdat er meer plastic afval komt, is namelijk een grotere vuilniswagen nodig. Die is duurder. Waardoor het scheiden ons in 2017 niks extra's kost, maar ook nog niks oplevert."

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen.