Dance Festival Breda viert 5e verjaardag op Breepark

BREDA - Dance Festival Breda viert zaterdag 24 juni het eerste lustrum op Breepark. Eerdere edities vonden plaats in het Chassé Theater, deze zomer treedt het Bredase evenement naar buiten.

Volledig scherm
Dance Festival Breda treedt deze zomer voor het eerst naar buiten. De vijfde editie vindt plaats op Breepark. © Dance Festival Breda

Dance Festival Breda is vijf jaar geleden ontstaan als jaarlijks evenement om podium te bieden aan verschillende dancestromingen en Bredase dj's en talenten. Elke editie trekt pakweg 3.000 liefhebbers. Op Breepark rekent de organisatie van Chapeau Events op het dubbele. 

De jubileumeditie krijgt vijf verschillende podia. Rond de main stage is techhouse en techno te horen, vanaf de Ibiza stage klinkt house, deep house en latin house. Lost Memories is het toneel voor bekende klassiekers. Nieuw is de urban stage, waar verschillende urban dj's en acts op te zien zijn. ,,We willen hiermee een bredere doelgroep aanspreken'', motiveert Bert Janssen van Chapeau.

Ook is er weer een talentstage waar opkomend dj-talent zich kan laten horen. ,,De deur staat nog open. Er is ruimte voor acht talenten, die zowel alleen als back-to-back draaien.'' 

Onder meer Benny Rodrigues, Funkerman, Broederliefde, La Fuente, ROOG, Egbert, BIGGI, Dave Roelvink, Mark with a K en Olivier Weiter treden op.

Speciaal voor de outdoor editie is Dance Festival Breda de samenwerking aangegaan met verschillende Bredase partijen. De organisaties van Intense, Lust en Onbeschoft verbinden hun naam de nieuwe urban stage, en de Ibiza stage wordt mede mogelijk opgezet door Maximaal Events, Synergy Agency, We Love Ibiza Fair.

Kaarten voor de jubileumeditie van Dance Festival Breda zijn nu te koop. 18 november is weer een indoor editie in het Chassé Theater.