Volledig scherm

Bussen naar Avans weer overvol, Arriva zet meer bussen in

BREDA - Nu het schooljaar in volle gang is, zitten de bussen richting Avans Breda weer overvol. Arriva laat sinds vorig jaar tijdens de spits meer bussen rijden, maar dat mag niet baten. Er staat zelfs iemand op het station die de studenten 'aanduwt' zodat de optimale ruimte benut wordt.

Het lukt de vervoerder Arriva niet om het probleem op de te lossen. Na veel klachten hebben ze vorig jaar al toegezegd om tijdens de spits meer bussen te laten rijden, maar nog steeds puilen de bussen uit.

De busmaatschappij heeft al eerder een beroep gedaan op Avans om de lessen beter te spreiden, maar daar heeft de school geen gehoor aan gegeven. Dit terwijl ook landelijk de roep om studenten uit de spits te krijgen steeds groter wordt.

Knelpunten in het rooster

Volgens Serge Mouthaan, woordvoerder van Avans, wordt er altijd kritisch gekeken naar bepaalde knelpunten in het rooster. "We zien ook dat de drukte in de spits meestal afneemt na de herfstvakantie", zegt Mouthaan. Op korte termijn worden de roosters daarom nog niet aangepast.

Meer bussen vanaf december

Busmaatschappij Arriva kan al wel melden dat vanaf 11 december een nieuwe dienstregeling ingaat. "Arriva zal per die datum de dienstregeling van de bussen naar Avans hogeschool structureel uitbreiden", zegt woordvoerder Suzan van Beek. In november wordt de nieuwe dienstregeling bekend gemaakt en volgt er meer informatie over de uitbreiding.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen.