Volledig scherm

15.000 euro schade aan basisschool De Griffioen in Prinsenbeek in oudejaarsnacht

PRINSENBEEK - Basisschool De Griffioen in Prinsenbeek kreeg in de nacht van Oud en Nieuw te maken met grote vernielingen aan het pand in de Schoolstraat. De schade wordt geschat op zo'n 15.000 euro.

Kort na twee uur die nacht was er een alarmmelding. Bij inspectie bleken er veel ramen gesneuveld. Vanaf half drie tot vroeg in de ochtend zijn glaszetters bezig geweest met tijdelijke voorzieningen om het gebouw dicht te maken. Omdat de school de laatste jaren vaker met vuurwerkschade te maken had, werden al de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Maar dit mocht niet baten, in totaal werden er vijftien ruiten vernield.

Het is niet helemaal duidelijk waarmee de ruiten zijn vernield. Omdat er geen stenen of andere voorwerpen zijn aangetroffen, lijkt vuurwerk het meest waarschijnlijk, volgens de directeur. Maandagochtend zijn glaszetters verder gegaan met het inmeten van de te vervangen ruiten. De school gaat maandag gewoon weer open.

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen.