De fietser knalde op de voorruit van de auto en raakte bij de botsing ernstig gewond.
Volledig scherm
De fietser knalde op de voorruit van de auto en raakte bij de botsing ernstig gewond. © Jules Vorselaars/JV Media

Slachtoffer ongeval Ringbaan-Zuid in Tilburg aan verwondingen overleden

TILBURG - De 21-jarige man die donderdag 15 september werd aangereden op de Ringbaan-Zuid is in het weekend aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft de politie maandag bevestigd. Er loopt nog een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De bestuurder van de auto is niet aangehouden.

Het 21-jarige slachtoffer fietste in de nacht van donderdag op vrijdag over de Broekhovenseweg, komend vanuit de stad. Toen hij de kruising met de Ringbaan-Zuid wilde oversteken, werd hij geschept op de rijbaan richting Tilburg-West. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Het ongeval gebeurde precies twee maanden nadat op de Ringbaan-Zuid een 20-jarige fietsende vrouw uit Goirle werd aangereden. Dat gebeurde een stukje verderop, bij de kruising met de Tatraweg. De toestand van de Goirlese vrouw is nog steeds kritiek.

  1. Wat als de dijken breken? Waterschap, Defensie en veiligheidsregio oefenen in Brabant

    Wat als de dijken breken? Waterschap, Defensie en vei­lig­heids­re­gio oefenen in Brabant

    SPRANG-CAPELLE - Als de dijken breken... De dramaserie van de EO liet Nederland afgelopen najaar onder water lopen tijdens een gigantische storm. Wie herinnert zich niet de premier in paniek? Of het volk op drift? En de massale vluchtfiles op de snelwegen? "In het begin stond het nog enigszins dicht bij de realiteit, maar na aflevering 1 werd het een soap", zegt Jack Rombouts van waterschap Brabantse Delta.