Volledig scherm
© Thinkstock

Meeste familiebedrijven in West-Brabant zitten in Baarle-Nassau

BAARLE-NASSAU - Het merendeel van alle bedrijfsvestigingen in West-Brabant wordt gerund door families. De meeste familiebedrijven zitten in Baarle-Nassau. Daar is 89 procent van de bedrijven in de gemeente een familiebedrijf, blijkt uit onderzoek van het CBS.

Heel Nederland telt ruim 270 duizend familiebedrijven, samen goed voor 340 duizend vestigingen. Dat betekent dat 63 procent van alle bedrijfsvestigingen met meer dan één werkzame persoon van een familiebedrijf is.

De minste familiebedrijven zitten in Breda (58 procent) en Waalwijk (50 procent).

Hieronder het percentage bedrijfsvestigingen dat in 2015 van een familiebedrijf was, per gemeente en provincie op een rijtje gezet. ​

  1. Wat als de dijken breken? Waterschap, Defensie en veiligheidsregio oefenen in Brabant

    Wat als de dijken breken? Waterschap, Defensie en vei­lig­heids­re­gio oefenen in Brabant

    SPRANG-CAPELLE - Als de dijken breken... De dramaserie van de EO liet Nederland afgelopen najaar onder water lopen tijdens een gigantische storm. Wie herinnert zich niet de premier in paniek? Of het volk op drift? En de massale vluchtfiles op de snelwegen? "In het begin stond het nog enigszins dicht bij de realiteit, maar na aflevering 1 werd het een soap", zegt Jack Rombouts van waterschap Brabantse Delta.