Volledig scherm
© Thinkstock

Meer Nederlandse studenten aan Vlaamse universiteiten, studeer jij ook in België?

BREDA - Op Nederlandstalige instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen en Brussel zijn dit studiejaar 4.224 in Nederland wonende studenten ingeschreven. Dat zijn er bijna duizend meer dan in 2013-2014. Hun aandeel nam toe van 1,53 naar 1,94 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse onderwijsminister Hilde Crevits.

Op de universiteiten steeg het aandeel Nederlanders naar 2,35 procent en op hogescholen naar 1,59 procent. Het collegegeld in Vlaanderen is aanzienlijk lager dan in Nederland. Hoe dichter de onderwijsinstelling bij Nederland ligt, hoe hoger het aandeel Nederlandse studenten. Zo komt ruim 7 procent van de studenten aan de Universiteit Antwerpen uit Nederland. De AP Hogeschool Antwerpen heeft ruim 4 procent Nederlanders.

Studeer jij als West-Brabander ook in België of ben je ingeschreven voor het nieuwe studiejaar? Laat het ons weten via internet@bndestem.nl. Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal.

  1. Droom komt uit voor 9-jarige Luc uit Tilburg na sollicitatie bij Tesla

    Droom komt uit voor 9-jarige Luc uit Tilburg na sollicitatie bij Tesla

    TILBURG - Alsof hij de gouden wikkel heeft gevonden van de Chocoladefabriek van Willie Wonka. Zo moet Luc van Vugt uit Tilburg zich een beetje voelen. De 9-jarige jongen is zó gek op auto's van Tesla dat hij besloot de stoute schoenen aan te trekken en een sollicitatiebrief te schrijven. Prompt werd hij uitgenodigd voor een rondleiding in de Tilburgse fabriek van het Amerikaanse automerk én een gesprek met de twee directeuren.