Volledig scherm
Het olympisch en paralympisch team dat Nederland vertegenwoordigt in Rio. © NOC*NSF

Brabant levert 37 sporters tijdens Olympische Spelen (kaart)

BREDA - De Olympische Spelen in Rio de Janeiro gaan komende week van start. Van de 242 Nederlandse sporters die aan het sportevenement meedoen, groeiden 37 atleten op in Brabant.

De provincies Noord- en Zuid-Holland leveren de meeste atleten die meedoen in Rio. In beide provincies groeiden 49 olympiërs op. Brabant volgt op de derde plaats met 37 atleten. Zeeland is met één atleet de provincie waar de minste olympiërs opgroeiden.

Bij de steden levert Amsterdam (18) de meeste sporters af, voor Utrecht (8) en Den Haag (7).

Benieuwd naar welke sporter bij jou uit de buurt komt en wanneer hij of zij voor het eerst in actie komt? Bekijk hieronder de interactieve kaart.

  1. Suzanne (23) uit Den Bosch twee keer geëvacueerd door vlammenzee Frankrijk: 'Het was heel beangstigend'

    Suzanne (23) uit Den Bosch twee keer geëvacueerd door vlammenzee Frankrijk: 'Het was heel beangstigend'

    DEN BOSCH - Het is drie uur ’s nachts, midden op een camping in Bormes les Mimosas in Zuid-Frankrijk. Duizenden vakantiegangers slapen rustig in hun caravan of tentje, als er opeens enkele trucks en auto's over de camping razen met loeiende sirenes en luidsprekers. De 23-jarige Suzanne de Koning uit Den Bosch schiet wakker, kijkt naar buiten en schrikt: tientallen meters hoge vlammen ziet ze voor zich. ,,Het waren angstige momenten.”