Volledig scherm
Gewonde man gevonden in Budel © Bert Jansen

86-jarige voetganger overleden na aanrijding in Budel

BUDEL/GASTEL - De 86-jarige voetganger die afgelopen woensdag in Budel werd aangereden, is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Dat maakt de politie vrijdag bekend.

De politie trof woensdag rond 14.15 uur de gewonde man aan op de kruising Bergbosweg met Gastelse Heikant in Gastel. Uit onderzoek bleek de man te zijn aangereden. Een 68-jarige inwoner van Budel werd kort daarop aangehouden.

Het slachtoffer was niet aanspreekbaar en verkeerde in zorgwekkende toestand. Een traumahelikopter kwam ter plekke en de man werd naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Hier is hij later overleden.

De verdachte meldde zich op het politiebureau tijdens het onderzoek van de politie. De man zat vast voor verder onderzoek maar is inmiddels weer vrij.

Volledig scherm
Gewonde man gevonden in Budel © Bert Jansen
Volledig scherm
Het slachtoffer bleek te zijn aangereden © Bert Jansen
De politie heeft woensdagmiddag rond 14.15 uur een gewonde man (86) gevonden op de kruising Bergbosweg met Gastelse Heikant in Gastel. Uit onderzoek bleek de man te zijn aangereden. Een 68-jarige inwoner van Budel is kort daarop aangehouden. Het slachtoffer was niet aanspreekbaar en verkeerde in zorgwekkende toestand. Een traumahelikopter kwam ter plekke en de man werd naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. De verdachte meldde zich op het politiebureau tijdens het onderzoek van de politie. De man zit vast voor verder onderzoek. Er wordt ook nog onderzocht wat de oorzaak is van het ongeval.
  1. Suzanne (23) uit Den Bosch twee keer geëvacueerd door vlammenzee Frankrijk: 'Het was heel beangstigend'

    Suzanne (23) uit Den Bosch twee keer geëvacueerd door vlammenzee Frankrijk: 'Het was heel beangstigend'

    DEN BOSCH - Het is drie uur ’s nachts, midden op een camping in Bormes les Mimosas in Zuid-Frankrijk. Duizenden vakantiegangers slapen rustig in hun caravan of tentje, als er opeens enkele trucks en auto's over de camping razen met loeiende sirenes en luidsprekers. De 23-jarige Suzanne de Koning uit Den Bosch schiet wakker, kijkt naar buiten en schrikt: tientallen meters hoge vlammen ziet ze voor zich. ,,Het waren angstige momenten.”