1. Harry Potter na 20 jaar realistischer dan ooit

  Harry Potter na 20 jaar realistischer dan ooit

  Het is alweer 20 jaar geleden dat het eerste boek verscheen over de toen nog kleine tovenaar. Twee decennia later leven de verhalen over Harry Potter en zijn vrienden Ron en Hermelien nog volop. Sammy van den Heuvel is Harry Potter-fan en een fervent zwerkbalspeler. Het spel waarbij twee teams een vliegende gouden balletje achtervolgen is inmiddels de Harry Potter-reeks ontstegen. Met name in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland is zwerkbal populair. 
 1. Dubieuze bikiniwedstrijd voor stage in kernreactor

  Dubieuze bikiniwedstrijd voor stage in kernreactor

  In de Tsjechische stad Temelin was het bestuur van de plaatselijke kerncentrale op een wel heel bijzondere manier op zoek naar een stagiaire. Tien jonge dames moesten schaars gekleed op de foto in de centrale, waarna de foto's op Facebook werden geplaatst. Daar konden mensen stemmen op de mooiste vrouw, die uiteindelijk een tweeweekse stage mocht lopen. Op sociale media werd veel kritiek geuit. Zo vonden veel mensen het 'niet serieus' en 'walgelijk'. Het bestuur van de kerncentrale heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en gezegd dat alle dames uiteindelijk stage mogen lopen bij het bedrijf. Naar hun zeggen was dit 'een manier om technische opleidingen meer onder de aandacht te brengen'. 
 1. Nederlander bouwt grootste champagnetoren ter wereld

  Nederlander bouwt grootste champagnetoren ter wereld

  Drie dagen lang waren Luuk Broos en zijn team in opperste concentratie bezig met het bouwen van een champagnetoren. Met die toren - bestaande uit 50.116 glazen - is het gelukt om een wereldrecord te verbreken. ,,Het was heel spannend. Normaal bouwen we met een lift, maar omdat onder de bouwzaal nog een zaal zit, was de heftruck te zwaar. We hebben op het laatste moment een andere constructie kunnen bouwen", vertelt Broos. ,,Je bungelt boven die toren, dus dat is een extra uitdaging. Het is een paar keer bijna misgegaan." Broos heeft er ook nog een mooie klus aan overgehouden, namelijk een samenwerking met champagneproducent Moët & Chandon.