Volledig scherm
Het Zuyderland © ANP

Ziekenhuisbewakers verdacht van dood patiënt

Twee beveiligers van een ziekenhuis in Geleen worden mogelijk verantwoordelijk gehouden voor de dood van een patiënt. De 37-jarige verwarde man overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag na een confrontatie vorige week in het Zuyderland. Dat meldt Dagblad De Limburger.

De beveiligers zitten niet vast, maar zijn wel als verdachten aangemerkt. De verwarde man was opgevallen omdat hij midden in de nacht door de centrale hal van het ziekenhuis liep. De beveiligers wilden weten wat hij daar deed. De man reageerde agressief en werd door de beveiligers in bedwang gehouden. Toen agenten ter plaatse waren gekomen, bleek dat de verwarde man onwel was geworden. Het is niet duidelijk of de bewakers een nekklem hebben toegepast.

Mishandeling

Volgens het Openbaar Ministerie moet uit onderzoek blijken of het slachtoffer door de handelingen van de bewakers om het leven is gekomen en of er sprake was van opzet. Het Openbaar Ministerie verdenkt het duo voorlopig van zware mishandeling. In dat geval kan 'mishandeling met de dood tot gevolg' als verwijt op de dagvaarding komen te staan.

Volgens het ziekenhuis zijn de betrokken beveiligers momenteel niet aan het werk. Het ziekenhuis wil tijdens het onderzoek verder niet reageren op de zaak.

  1. Oude tourbus van The Kelly Family te koop: 'Er zit zelfs een biertap in'

    Oude tourbus van The Kelly Family te koop: 'Er zit zelfs een biertap in'

    Een buitenkans voor fans van The Kelly Family die geld over hebben: de vroegere tourbus van de muzikale familie is te koop. De Iers-Amerikaanse familieband gebruikte de bus jarenlang tijdens Europese tournees. De kenmerkende beschildering, met onder meer de bandnaam, zit er tegenwoordig niet meer op. De Bristol Lodekka is nu egaal rood. Een veilingmeester van Catawiki schat dat de dubbeldekker tussen de 32.000 en 42.000 euro zal opbrengen.
  2. Politie haalt 'illegale marktplaats' met één druk op de knop offline

    Politie haalt 'illegale marktplaats' met één druk op de knop offline

    De politie heeft in samenwerking met meerdere nationale- en internationale veiligheidsdiensten de prominente illegale marktplaats Hansa Market gekraakt. De diensten hebben de website eerst 27 dagen lang in de gaten gehouden en gegevens van gebruikers geregistreerd alvorens de website offline te halen. De website werd live op de persconferentie offline gehaald. De politie is haar nopjes met de actie, en waarschuwt: 'Het is prima dat je op het internet illegaal drugs wil kopen, maar je bent nooit anoniem'.