Volledig scherm
Deelnemers van vorig jaar zoeken verkoeling en watertappunten bij de doortocht door Wijchen tijdens de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse, de zogenaamde Dag van Wijchen. © ANP/Vincent Jannink

Tropische Vierdaagse: veel zon en enkele buien verwacht

De 101ste editie van de jaarlijkse Nijmeegse Vierdaagse gaat morgen van start. Wandelaars gaan vier zonnige en fijne wandeldagen tegemoet. 

,,De eerste dag verloopt vrij zonnig en droog. In Nijmegen en omgeving wordt het ongeveer 25 graden", zegt Marco Verhoeff van Weerplaza. Met zonkracht 7 is het van belang om de hele dag goed te smeren. Ook in de avond blijft het droog, helder weer. ,,Het koelt wel langzaam af."

Woensdag wordt het volgens Verhoeff met 30 graden pas echt heet. ,,Het wordt tropisch. In de loop van de middag komt er meer bewolking en wordt het broeierig." Later op de dag is er kans op onweer, hagel, windstoten en zal er in korte tijd veel neerslag vallen.

Slotdag

De derde dag lijkt een prima wandeldag te worden. Aan het begin van de dag is het nog droog, later neemt de kans op buien toe. Het wordt 22 tot 24 graden. 

Ook op de slotdag van de Nijmeegse Vierdaagse wordt het aangenaam wandelweer met 21 graden. ,,De zon schijnt geregeld en het is lange tijd droog", zegt Verhoeff. ,,Een enkele lokale bui is in de middag niet helemaal uitgesloten, maar met kort schuilen zijn we er wel." Iedereen die de Nijmeegse Vierdaagse 's avonds feestelijk wil afsluiten, kan zijn regenjas thuislaten, ook in de nacht zal het droog, maar wel fris weer worden. 

  1. Oude tourbus van The Kelly Family te koop: 'Er zit zelfs een biertap in'

    Oude tourbus van The Kelly Family te koop: 'Er zit zelfs een biertap in'

    Een buitenkans voor fans van The Kelly Family die geld over hebben: de vroegere tourbus van de muzikale familie is te koop. De Iers-Amerikaanse familieband gebruikte de bus jarenlang tijdens Europese tournees. De kenmerkende beschildering, met onder meer de bandnaam, zit er tegenwoordig niet meer op. De Bristol Lodekka is nu egaal rood. Een veilingmeester van Catawiki schat dat de dubbeldekker tussen de 32.000 en 42.000 euro zal opbrengen.
  2. Politie haalt 'illegale marktplaats' met één druk op de knop offline

    Politie haalt 'illegale marktplaats' met één druk op de knop offline

    De politie heeft in samenwerking met meerdere nationale- en internationale veiligheidsdiensten de prominente illegale marktplaats Hansa Market gekraakt. De diensten hebben de website eerst 27 dagen lang in de gaten gehouden en gegevens van gebruikers geregistreerd alvorens de website offline te halen. De website werd live op de persconferentie offline gehaald. De politie is haar nopjes met de actie, en waarschuwt: 'Het is prima dat je op het internet illegaal drugs wil kopen, maar je bent nooit anoniem'.