Volledig scherm
De vrouw werd met de bijtende stof overgoten toen ze stond te wachten bij basisschool De Molenhoek in Oisterwijk. © Google Maps

2,5 jaar cel geëist tegen man die ex verminkte met bijtende stof

Tegen de 47-jarige Oisterwijker die op maandag 3 april een vrouw met bijtende vloeistof zou hebben bespoten, is 2,5 jaar cel geëist. Het slachtoffer, zijn ex-partner, liep bij de aanval brandwonden aan haar been op. 

Het incident speelde zich af op straat bij basisschool De Molenhoek aan de Postelein in Oisterwijk. De vrouw stond daar te wachten om haar kind van school af te halen, toen de man aan kwam rijden. Hij bespoot het slachtoffer met zuur en bedreigde haar.

De verdachte sloeg na de aanval op de vlucht maar kon een dag later worden ingerekend. De man was lid van de vrijwillige brandweer in Oisterwijk. Hij is direct op non-actief gesteld.

Brandweerman

Dat de man brandweerman was, mag volgens de officier van justitie strafverzwarend werken. Er was grote kans dat het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel zou overhouden aan de aanval.

Volgens de advocaat van de verdachte is er minimaal bewijs tegen de Oisterwijker. Maar er waren meerdere getuigen van het incident bij de school. 

Verslaggever Erik van Hest doet via twitter verslag vanuit de rechtbank in Breda.

  1. Oude tourbus van The Kelly Family te koop: 'Er zit zelfs een biertap in'

    Oude tourbus van The Kelly Family te koop: 'Er zit zelfs een biertap in'

    Een buitenkans voor fans van The Kelly Family die geld over hebben: de vroegere tourbus van de muzikale familie is te koop. De Iers-Amerikaanse familieband gebruikte de bus jarenlang tijdens Europese tournees. De kenmerkende beschildering, met onder meer de bandnaam, zit er tegenwoordig niet meer op. De Bristol Lodekka is nu egaal rood. Een veilingmeester van Catawiki schat dat de dubbeldekker tussen de 32.000 en 42.000 euro zal opbrengen.
  2. Politie haalt 'illegale marktplaats' met één druk op de knop offline

    Politie haalt 'illegale marktplaats' met één druk op de knop offline

    De politie heeft in samenwerking met meerdere nationale- en internationale veiligheidsdiensten de prominente illegale marktplaats Hansa Market gekraakt. De diensten hebben de website eerst 27 dagen lang in de gaten gehouden en gegevens van gebruikers geregistreerd alvorens de website offline te halen. De website werd live op de persconferentie offline gehaald. De politie is haar nopjes met de actie, en waarschuwt: 'Het is prima dat je op het internet illegaal drugs wil kopen, maar je bent nooit anoniem'.