Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Zorginstelling Halsteren gaf ontslagen bestuurder 30.000 euro te veel

HALSTEREN - Zorginstelling De Viersprong in Halsteren heeft ex-bestuurder Rob van der Plank ruim 30.000 euro meer ontslagvergoeding betaald dan wettelijk mag. De ex-bestuurder moet het geld terugbetalen, maar heeft dat volgens RTL Z nog niet gedaan.

Instelling De Viersprong in Halsteren verzorgt geestelijke gezondheidszorg in Halsteren en Bergen op Zoom, maar heeft ook vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Den Bosch en Breda. Vorig jaar boekte De Viersprong een verlies van 2,6 miljoen euro op een omzet van 27 miljoen euro. Ook in de jaren daarvoor boekte de instellingen fikse verliezen.

Begin 2015 zette De Viersprong financieel bestuurder Van der Plank op straat. Hij kreeg een vertrekpremie van ruim 105.000 euro mee. De maximale vertrekpremie voor bestuurders bedraagt 75.000 euro.

WhatsApp
​Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

  1. Proef met waterdoorlatende bestrating in Bergen op Zoom

    Proef met wa­ter­door­la­ten­de bestrating in Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - Bestrating. Zo strak mogelijk, zo dicht mogelijk. Geen plassen, we willen droge voeten. En daarom straat Nederland alles vol. Parkeerterreinen, opritten, het terras bij de woning. Soms de hele tuin. Omdat dat zo makkelijk is. Regenwater gaat de riolering in en is weg. Dat is op den duur niet goed. De bodem verdroogt. Steeds meer gemeenten en andere overheden komen daar nu achter. De gemeente Bergen op Zoom haakt er op in met een proef met allerlei verschillende soorten waterdoorlatende bestrating.