Volledig scherm
© ANP

Zevende titel op rij voor Peter Goossens en Hans van Raak

BERGEN OP ZOOM - Peter Goossens uit Halsteren is samen met zijn partner Hans van Raak uit Tilburg voor de zevende keer Nederlands kampioen in het katame no-kata (grondtechnieken) geworden.

In het nage-no-kata (techniek van het werpen) won Goossens samen met Jelle van Roosendaal uit Bergen op Zoom een bronzen medaille. Dit is een mooie prestatie op zich want Goossens en van Roosendaal zijn pas een half jaar samen bezig. In de judoshow werd het team van Shintai uit Halsteren onder aanvoering van Peter Goossens eveneens kampioen.

  1. Proef met waterdoorlatende bestrating in Bergen op Zoom

    Proef met wa­ter­door­la­ten­de bestrating in Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - Bestrating. Zo strak mogelijk, zo dicht mogelijk. Geen plassen, we willen droge voeten. En daarom straat Nederland alles vol. Parkeerterreinen, opritten, het terras bij de woning. Soms de hele tuin. Omdat dat zo makkelijk is. Regenwater gaat de riolering in en is weg. Dat is op den duur niet goed. De bodem verdroogt. Steeds meer gemeenten en andere overheden komen daar nu achter. De gemeente Bergen op Zoom haakt er op in met een proef met allerlei verschillende soorten waterdoorlatende bestrating.