Volledig scherm
Jeffrey Schuurbiers, organisator van de 6 uur van de Brabantse Wal, haalde de tweede editie van het evenement wat naar voren: 'Mountainbikers houden niet van slecht weer.' © Chris van Klinken/het fotoburo

Wielrenners nemen Woensdrecht over

WOENSDRECHT - De gemeente Woensdrecht staat in het weekend van 29 en 30 augustus bol van de wieleractiviteiten. Op zaterdagmiddag is er de 6 uur van de Brabantse Wal. En op zondag zijn er de wielerronde van Hoogerheide en de doorkomst van de wielerklassieker Schaal Sels.

De 6 uur van de Brabantse Wal beleefde vorig jaar in november zijn première. Organisator Jeffrey Schuurbiers heeft het evenement dit jaar bewust naar voren geschoven: „Mountainbikers houden niet van slecht weer."

Bij de wedstrijd leggen mountainbikers, alleen of in een ploeg van maximaal zes mensen, een traject af over zandpaden en langs obstakels op de Brabantse Wal.
Vorig jaar deden er 180 sporters mee. Daar was Schuurbiers dik tevreden over; de publieke belangstelling viel wel wat tegen. Start en finish van de wedstrijd, die duurt van 12.00 tot 18.00 uur, zijn naast de Scheldeweg.

  1. Megamagazijn in Woensdrecht  is ‘vierde grote klapper’ door JSF

    Megamagazijn in Woensdrecht is ‘vierde grote klapper’ door JSF

    WOENSDRECHT - ,,Ik ben ervan overtuigd dat dit project een buitengewone boost gaat geven aan de regio. Het betekent niet alleen werkgelegenheid, maar ook technologie, en wel high tech. En dat trekt waarschijnlijk weer ander werk aan’’, zegt generaal Mario Verbeek naar aanleiding van het nieuws dat vanaf 2020 op vliegbasis Woensdrecht alle reserveonderdelen worden opgeslagen van de circa vierhonderd in Europa gestationeerde Joint Strike Fighters (JSF).

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom