Volledig scherm
© ED

Wielerplan van Woensdrecht wordt fiets- en wielerplan

HOOGERHEIDE - Woensdrecht moet geen wielergemeente worden maar een fiets- en wielergemeente. En een werkgroep gaat verdere invulling geven aan dat plan.

Dat waren donderdagavond in de Woensdrechtse gemeenteraadvergadering de uitkomsten van een ruim twee uur durend debat over het wielerplan. De Woensdrechtse wethouder Martin Groffen legde het plan twee weken geleden ook al voor tijdens opinieraadsvergadering. Zowel coalitie als oppositie zetten toen heel veel vraagtekens bij het plan om Woensdrecht op de kaart te zetten als wielergemeente.

Amendement
Ze vonden dat de nadruk te veel lag op wielerwedstrijden en te weinig op het recreatieve fietsen. De coalitiepartijen ABZ, CDA en VVD kwamen donderdag met een amendement om de naam wielerplan te wijzigen in fiets en wielerplan en een werkgroep samen te stellen die verdere invulling gaat geven aan het plan. Dat werd aangenomen door een meerderheid.

  1. Proef met waterdoorlatende bestrating in Bergen op Zoom

    Proef met wa­ter­door­la­ten­de bestrating in Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - Bestrating. Zo strak mogelijk, zo dicht mogelijk. Geen plassen, we willen droge voeten. En daarom straat Nederland alles vol. Parkeerterreinen, opritten, het terras bij de woning. Soms de hele tuin. Omdat dat zo makkelijk is. Regenwater gaat de riolering in en is weg. Dat is op den duur niet goed. De bodem verdroogt. Steeds meer gemeenten en andere overheden komen daar nu achter. De gemeente Bergen op Zoom haakt er op in met een proef met allerlei verschillende soorten waterdoorlatende bestrating.