Patrick van der Velden
Volledig scherm
Patrick van der Velden © Peter van Trijen/het fotoburo

Wethouder polst omwonenden en komt met nieuw voorstel kazerneterrein

BERGEN OP ZOOM - Wethouder Patrick van der Velden polst 8 maart omwonenden van het voormalige brandweerkazerneterrein op de hoek Westersingel/Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. Hij voegt hun mening samen met die van de raad, die woensdag over het onderwerp sprak en komt met voorstel.

Op basis daarvan gaat een werkgroep, die bestaat uit ambtenaren, omwonenden en raadsleden, aan de slag om tot een breed gedragen voorstel te komen. De wethouder verwacht nog voor de zomervakantie de zaak rond te kunnen hebben.

Presentatie
Van der Velden is woensdagavond met dit voorstel gekomen aan het einde van een raadsinformatieavond in The Loft. Raadsleden krijgen een presentatie over de in 2014 vastgestelde visie voor het Havenkwartier en wat er exact is afgesproken over de invulling van het kazerneterrein en herinrichting van de Westersingel.

Nieuw
Verrassend genoeg blijkt dat het plan van Fivente, om een zorgcomplex met 35 appartementen te bouwen, goed te passen in de eerder vastgelegde contouren. Veertien meter hoog, aaneengesloten bebouwing die direct aan de straat staat. Alleen de zorgbestemming is nieuw, omdat in de scenario's was uitgegaan van grondgebonden appartementen/huizen of panden met een maatschappelijke functie.

Stukje
Toch blijft er vrees bij een aantal partijen, waaronder VVD, D66 en BSD, dat er te veel volgens een soort van cafetariamodel wordt gewerkt in het Havenkwartier. Door iedere keer een stukje in het gebied te ontwikkelen, zijn ze bang dat elders zaken niet meer mogelijk zijn. Of zaken blijven liggen.

voormalig brandweerterrein in bergen op zoom. - foto: edmund messerschmidt / hetfotoburo
Volledig scherm
voormalig brandweerterrein in bergen op zoom. - foto: edmund messerschmidt / hetfotoburo
  1. Laboratoria en een proeffabriek: Cosun verhuist naar terrein Suikerfabriek in Dinteloord

    Laboratoria en een proeffabriek: Cosun verhuist naar terrein Suikerfabriek in Dinteloord

    DINTELOORD/STAMPERSGAT - De afspraak voor een eerste rondgang door het Cosun Food Technology Centre (CFTC) in wording is een paar keer uitgesteld. Deels omdat de bouw door door het faillissement van co-aannemer Imtech met ruim een jaar is vertraagd. Maar ook omdat directeur new business van Cosun, Gert de Raaff de nieuwbouw als het nieuwe visitekaartje van de agro-industriële coöperatie beschouwt. ,,Penvoerder Hurks is nu volop met de afwerking bezig, het eindresultaat komt in zicht. Weest welkom, maar vergeet ook de officiële opening in oktober niet'', wenkt hij met een joviaal gebaar de nieuwsgierige journalist en fotograaf.