Bart Suijkerbuijk
Volledig scherm
Bart Suijkerbuijk © Chris van Klinken / hetfotoburo

VVD Steenbergen baalt van verloren zetel door opstappen Bart Suijkerbuijk

STEENBERGEN - De VVD is ‘negatief’ verrast door het opstappen van raadslid Bart Suijkerbuijk uit de fractie. Dat meldt fractievoorzitter Kees Gommeren in een schriftelijke verklaring.


Hij neemt het Suijkerbuijk vooral kwalijk dat hij eerder in een fractie-overleg heeft aangegeven de raad te gaan verlaten. Nu blijft hij zitten en behoudt hij zijn zetel. Gommeren wijst erop dat Suijkerbuijk bij de verkiezingen relatief weinig stemmen had. De fractievoorzitter kan zich voorstellen dat iemand die veel stemmen heeft behaald nog in de raad blijft zitten. Suijkerbuijk had echter ‘maar’ 74 stemmen. Suijkerbuijk zegt dat het verlaten van de raad een van de opties is die hij vooraf heeft besproken met de partij.

Hij maakte donderdag bekend uit de fractie te stappen, omdat hij zich niet langer kan vinden in de koers die de VVD vaart.

Lees zaterdag meer in BN DeStem

  1. Proef met waterdoorlatende bestrating in Bergen op Zoom

    Proef met wa­ter­door­la­ten­de bestrating in Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - Bestrating. Zo strak mogelijk, zo dicht mogelijk. Geen plassen, we willen droge voeten. En daarom straat Nederland alles vol. Parkeerterreinen, opritten, het terras bij de woning. Soms de hele tuin. Omdat dat zo makkelijk is. Regenwater gaat de riolering in en is weg. Dat is op den duur niet goed. De bodem verdroogt. Steeds meer gemeenten en andere overheden komen daar nu achter. De gemeente Bergen op Zoom haakt er op in met een proef met allerlei verschillende soorten waterdoorlatende bestrating.