De Vier Vrienden van Bokki. Van links naar rechts: John IndeWeij, Richard van Stel, Cor Akkermans en René 'Bokki' Adriaansen.
Volledig scherm
De Vier Vrienden van Bokki. Van links naar rechts: John IndeWeij, Richard van Stel, Cor Akkermans en René 'Bokki' Adriaansen. © Niels Krebbekx/het fotoburo

Vrienden van Bokki vetrekken naar Gambia

HOOGERHEIDE - De Vrienden Van Bokki (VVB) reizen vandaag af naar Gambia om daar mee te helpen met de bouw van een school.

Een week geleden was het nog onzeker of de reis van de goede doelenclub uit de gemeente Woensdrecht door zou gaan omdat er in Gambia spanningen waren vanwege een presidentswisseling.

"We hebben de nieuwsberichten de laatste week met spanning in de gaten gehouden en het is nu weer rustig in Gambia zodat we daar aan ons project kunnen werken", zegt Richard van Stel van de VVB. De VVB gaat voor drie weken met drie man naar Gambia.

  1. Bijzonder stuk vesting Bergen op Zoom 'teruggevonden' onder voormalige busremise

    Bijzonder stuk vesting Bergen op Zoom 'teruggevonden' onder voormalige busremise

    BERGEN OP ZOOM - Twee bakstenen muren, beiden in de vorm van V, met daartussen een flinke ruimte. Zo op het eerste oog lijkt het niets bijzonders dat onder de voormalige busremise in Bergen op Zoom is blootgelegd. Maar stadsarcheoloog Marco Vermunt weet wel beter. ,,Dit is lunet Overijssel. Een verstevigde positie die net buiten de vesting lag. En in deze, goede staat hebben we er nog nooit een gevonden. Alle lunetten rond de vesting droegen namen van provinciën."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom