Uitzicht vanaf de brug over het Schelde-Rijnkanaal. foto Lex de Meester
Volledig scherm
Uitzicht vanaf de brug over het Schelde-Rijnkanaal. foto Lex de Meester

Vragen aan ministers over veiligheid op Schelde-Rijnkanaal

THOLEN / DINTELOORD - Tweede Kamerlid Albert de Vries stelt verantwoordelijke ministers vragen over hulpverlening bij calamiteiten op het drukke Schelde-Rijnkanaal. Naar aanleiding van een reportage in BN DeStem wil de PvdA'er weten of bezuiniging aan de Zeeuwse kant kan leiden tot meer risico's.

Sinds begin januari heeft de Veiligheidsregio Zeeland een reddingsvaartuig paraat bij de brandweer Tholen. De afgelopen jaren huurde de Veiligheidsregio West- en Midden-Brabant daarvoor bemanning en boot met meer capaciteit in bij een professioneel bergingsbedrijf, BST Dintelsas. Beide regio's verklaren dat aan alle veiligheidsnormen en -eisen wordt voldaan.

Maar daar plaatsen diverse deskundige vraagtekens bij. De Kamervragen zijn gericht aan de minister van Infrastructuur en Milieu en zijn collega van Veiligheid en Justitie.

  1. Proef met waterdoorlatende bestrating in Bergen op Zoom

    Proef met wa­ter­door­la­ten­de bestrating in Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - Bestrating. Zo strak mogelijk, zo dicht mogelijk. Geen plassen, we willen droge voeten. En daarom straat Nederland alles vol. Parkeerterreinen, opritten, het terras bij de woning. Soms de hele tuin. Omdat dat zo makkelijk is. Regenwater gaat de riolering in en is weg. Dat is op den duur niet goed. De bodem verdroogt. Steeds meer gemeenten en andere overheden komen daar nu achter. De gemeente Bergen op Zoom haakt er op in met een proef met allerlei verschillende soorten waterdoorlatende bestrating.