Volledig scherm
© Thinkstock

Twee tieners in Bergen op Zoom aangehouden voor scooterdiefstal

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft afgelopen zondag in Bergen op Zoom twee 16-jarige jongens aangehouden vanwege verdenking van scooterdiefstal. Zij werden opgemerkt door een agent in burger toen zij met een gestolen scooter rondliepen.

Halverwege de middag merkte de agent de scooter op in een brandgang aan de Heiningen. De scooter zou door een politie-eenheid opgehaald worden voor onderzoek, maar voordat dat gebeurde namen twee jongens de scooter mee.

De agent in burger waarschuwde de meldkamer en volgde de jongens, die de scooter weer achter hadden gelaten op de Heilige Geestland.

Kort daarna konden de jongens staande worden gehouden en aangehouden worden. De scooter werd in beslag genomen. De twee verdachten zijn dezelfde avond na verhoor nog op vrije voeten gesteld. De zaak wordt verder onderzocht.

  1. Proef met waterdoorlatende bestrating in Bergen op Zoom

    Proef met wa­ter­door­la­ten­de bestrating in Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - Bestrating. Zo strak mogelijk, zo dicht mogelijk. Geen plassen, we willen droge voeten. En daarom straat Nederland alles vol. Parkeerterreinen, opritten, het terras bij de woning. Soms de hele tuin. Omdat dat zo makkelijk is. Regenwater gaat de riolering in en is weg. Dat is op den duur niet goed. De bodem verdroogt. Steeds meer gemeenten en andere overheden komen daar nu achter. De gemeente Bergen op Zoom haakt er op in met een proef met allerlei verschillende soorten waterdoorlatende bestrating.