Nuplex tijdens hun eerste open dag (archieffoto)
Volledig scherm
Nuplex tijdens hun eerste open dag (archieffoto) © Chris van Klinken/het fotoburo

Stemming onder werknemers over sociaal plan Nuplex

BERGEN OP ZOOM - Werknemers van harsproducent Nuplex uit Bergen op Zoom stemmen woensdag 15 februari over een sociaal plan.

Vakbonden FNV, CNV en De Unie leggen dit die dag aan hun leden voor. Bij Nuplex verdwijnen ongeveer dertig arbeidsplaatsen. Aanleiding is het samengaan van Nuplex met branchegenoot Allnex.

FNV-woordvoerster Petra van 't Hof meldt dat de bonden niet ontevreden zijn over het onderhandelingsresultaat. De inhoud van het sociaal plan wordt pas na stemming openbaar gemaakt.

  1. Proef met waterdoorlatende bestrating in Bergen op Zoom

    Proef met wa­ter­door­la­ten­de bestrating in Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - Bestrating. Zo strak mogelijk, zo dicht mogelijk. Geen plassen, we willen droge voeten. En daarom straat Nederland alles vol. Parkeerterreinen, opritten, het terras bij de woning. Soms de hele tuin. Omdat dat zo makkelijk is. Regenwater gaat de riolering in en is weg. Dat is op den duur niet goed. De bodem verdroogt. Steeds meer gemeenten en andere overheden komen daar nu achter. De gemeente Bergen op Zoom haakt er op in met een proef met allerlei verschillende soorten waterdoorlatende bestrating.