Marieken de Lange
Volledig scherm
Marieken de Lange

PvdA Woensdrecht: 'Waarom heeft Marieken niet eerst met ons gesproken?'

HOOGERHEIDE - De plaatselijke PvdA-top is 'teleurgesteld' over het vertrek van raadslid Marieken de Lange naar de grootste partij in de gemeente Woensdrecht, ABZ. Zij deelde haar overstap maandagavond mee aan BN DeStem, vlak nadat ze de partij telefonisch had ingelicht.

Misschien is het nog meer de manier waarop die bij fractieleider Cees Jaspers, partijvoorzitter Peter van Heijst en diens voorganger Bram Bouman verkeerd is gevallen. ,,Haar besluit kwam voor ons als een donderslag bij heldere hemel", zegt Van Heijst. Bouman is even verbouwereerd. ,,Ik vind het jammer dat ze niet eerst met haar overweging bij ons is gekomen. Waarom heeft ze dat niet gedaan?"

Alle drie de mannen zeggen zich niet te herkennen in De Langes reden voor vertrek: het verwijt dat 'dominante mannen' een te groot stempel drukken op de partij. Bouman: ,,Onze secretaris is ook een vrouw: Wendy Bogers. Van haar hebben we nooit kritiek in die richting gehoord."

  1. Bijzonder stuk vesting Bergen op Zoom 'teruggevonden' onder voormalige busremise

    Bijzonder stuk vesting Bergen op Zoom 'teruggevonden' onder voormalige busremise

    BERGEN OP ZOOM - Twee bakstenen muren, beiden in de vorm van V, met daartussen een flinke ruimte. Zo op het eerste oog lijkt het niets bijzonders dat onder de voormalige busremise in Bergen op Zoom is blootgelegd. Maar stadsarcheoloog Marco Vermunt weet wel beter. ,,Dit is lunet Overijssel. Een verstevigde positie die net buiten de vesting lag. En in deze, goede staat hebben we er nog nooit een gevonden. Alle lunetten rond de vesting droegen namen van provinciën."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom