Volledig scherm
© Christian Traets - MaRicMedia

Politie: Mogelijk wijken drugsfabrikanten uit richting West-Brabant en Zeeland

MIDDELBURG – De politie sluit niet uit dat fabrikanten van synthetische drugs mogelijk uitwijken naar Zeeland en West-Brabant vanuit hun ‘thuisland’, het gebied rondom Tilburg en Breda.

De vondst, de afgelopen dagen, van grote hoeveelheden grondstoffen voor de fabricage van die drugs n Rilland en Kloetinge en een laboratorium in de wijk Borgvliet in Bergen op Zoom kunnen aanwijzingen zijn voor dat uitwijken. Maar de politie kan ook niet uitsluiten dat het niet gaat om uitwijken maar om een gebiedsuitbreiding.

Één miljard XTC-pillen
​Donderdag trof de politie in een vrachtwagen bij Rilland een enorme hoeveelheid grondstoffen aan voor de fabricage van één miljard xtc-pillen. En zondag vonden agenten, na weer een tip, in het buitengebied bij Kloetinge een kleine vrachtwagen met grondstoffen voor de fabricage van synthetische drugs aan, afval en een tabletteermachine. Volgens Willem-Jan Uijtdehage van de politie is het zeer uitzonderlijk om zo’n machine aan te treffen waarmee pillen daadwerkelijk worden geperst. ,,Die treffen we maar een enkele keer aan.”

De vondst van de twee voertuigen met grondstoffen voor die drugs in Zeeland vindt Uijtdehage opmerkelijk. Ook als er rekening mee gehouden wordt dat de vrachtauto bij Rilland daar al een half jaar daar stond. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beide auto’s.

  1. Proef met waterdoorlatende bestrating in Bergen op Zoom

    Proef met wa­ter­door­la­ten­de bestrating in Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - Bestrating. Zo strak mogelijk, zo dicht mogelijk. Geen plassen, we willen droge voeten. En daarom straat Nederland alles vol. Parkeerterreinen, opritten, het terras bij de woning. Soms de hele tuin. Omdat dat zo makkelijk is. Regenwater gaat de riolering in en is weg. Dat is op den duur niet goed. De bodem verdroogt. Steeds meer gemeenten en andere overheden komen daar nu achter. De gemeente Bergen op Zoom haakt er op in met een proef met allerlei verschillende soorten waterdoorlatende bestrating.