Volledig scherm
© Koen Mol

Nieuwe kantinebeheerder van Steenbergen ziet weer kansen

STEENBERGEN - Een kantine beheren waar afgelopen zomer 100 kilo harddrugs gevonden werd: Peter Jongenelen ziet het niet als een enorme uitdaging. De horeca-uitbater is aangesteld als nieuwe kantinebeheerder van voetbalclub VV Steenbergen.

Jongenelen, die tevens eigenaar is van café Buddha’s op de Markt, zegt met zijn nieuwe rol als kantinebeheerder vooral te kijken naar de toekomst. „We gaan er weer een mooie horecagelegenheid van maken, zoals het dat ooit was.”

De aangestelde kantinecommissie van VV Steenbergen zegt de afgelopen maanden zeer zorgvuldig te werk zijn gegaan bij het zoeken naar een nieuwe pachter. Er werd een strenge sollicitatieprocedure opgezet. Volgens Jongenelen is het voor VV Steenbergen tijd om twee stappen vooruit te zetten en niet meer naar het verleden te kijken. „Wat is gebeurd, is gebeurd. Een mooie vereniging als deze moet je niet daarom laten verwaarlozen.”

De verwachting is dat Jongenelen vanaf de eerste week van 2016 aan de gaat.

  1. Milieuclubs Namiro en Benegora, wanneer fuseren jullie nou eens?

    Milieuclubs Namiro en Benegora, wanneer fuseren jullie nou eens?

    HOOGERHEIDE - Namiro en Benegora willen het niet, maar is het niet veel beter dat ze fuseren? Het zijn verenigingen die zich allebei inspannen voor natuur en milieu, met als grootste verschil dat Namiro als werkgebied de gemeente Woensdrecht heeft en Benegora behalve Woensdrecht ook de regio Antwerpen (Doel!) en Oost-Zeeland. Het zou logisch zijn als ze niet alleen waar mogelijk samen optrekken, zoals ze nu doen, maar ook daadwerkelijk in elkaar opgaan. Ze vissen namelijk voor een groot deel in dezelfde vijver, streven nagenoeg dezelfde belangen na en daarnaast hebben ze allebei last van vergrijzing. Het ledenaantal loopt gestaag terug en er komt amper jonge aanwas bij. Een oplossing voor dit probleem hebben ze geen van beide.