Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe centrum Hoogerheide grote stap dichterbij

HOOGERHEIDE – De Woensdrechtse raad staat nu unaniem achter de structuurvisie centrumplan Hoogerheide. De grote lijnen staan eindelijk vast.

De herontwikkeling van het centrum van Hoogerheide is een stap dichterbij gekomen. De structuurvisie waarin de contouren van het plan worden geschetst, is dinsdagavond unaniem goedgekeurd door de Woensdrechtse gemeenteraad. Het plan houdt kort gezegd in dat de brandweer en gemeentewerf plaats maken voor de supermarkten AH en Aldi, met een groot parkeerterrein erbij. Er komt een doorsteek van de Scheldeweg naar de Raadhuisstraat en er komen twee appartementencomplexen op de 'terp' aan de Scheldeweg.

Wethouder Hans de Waal toont zich verheugd: "Ik ben blij met de unanieme steun. Wij gaan voortvarend verder. Dat de bouwwerkzaamheden zo kort mogelijk mogen duren en dat we een prachtig project tegemoet kunnen zien."

De goedkeuring ging niet van stel op sprong. De afgelopen maanden werd ruim de tijd genomen om meningen te peilen, ook van omwonenden. Op grond daarvan is de visie bijgesteld waar mogelijk. Er was vooral kritiek op de hoogte en plaats van de twee gebouwen. "Maar nogmaals: het is onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken."

Nu de visie is goedgekeurd, komt het bestemmingsplan in zicht. De Waal krijgt nog twee taken mee om uit te werken. Onder anderen PvdA-voorzitter Cees Jaspers wil graag weten of de appartementencomplexen groene, dus duurzame daken kunnen hebben. De Waal waarschuwde hem alvast dat daar hoge kosten mee gemoeid zijn. Als alternatief poneerde hij de plaatsing van zonnepanelen; ook duurzaam. De Waal komt ook nog met een voorstel over de opknapbeurt van het asfalt op de rotonde Nieuweweg-Scheldeweg in Hoogerheide.

  1. 100-100-100: 'Ik ben geschrokken van hoe weinig afval je overhoudt als je goed oplet'

    100-100-100: 'Ik ben geschrokken van hoe weinig afval je overhoudt als je goed oplet'

    BERGEN OP ZOOM - Leven zonder afval? Het kan. Maar begin bij de boodschappen. Dat zegt Emily-Jane Lowe, die met haar gezin in Baarn vrijwel geheel restafval-vrij leeft. ,,Pfoe, had ik die tips maar bij het begin van het project gehoord'', verzucht Adinda Stroop uit Bergen op Zoom. Zij was een van de deelnemers aan het Saver-project 100-100-100 en heeft 100 dagen lang geprobeerd zo weinig mogelijk restafval te produceren.