'Niet met rugzak naar Putse kerstmarkt!'

Wie vandaag de kerstmarkt in Belgisch Putte bezoekt, wordt verzocht om 'geen grote handtassen of rugzakken' mee te nemen. De oproep is een van de maatregelen die burgemeester Gysbrechts heeft genomen als gevolg van de afgelopen maandag gepleegde terreurdaad op de kerstmarkt in Berlijn.  Ook wordt een extra politie-eenheid met een politiehond ingezet.

Gysbrechts staat achter zijn beslissing.  ,,We moeten extra beveiligen, maar we mogen ons niet laten afschrikken. Dit is een traditie van onze gemeente en we hopen, zoals dat steeds geweest is, opnieuw op een talrijke opkomst."

  1. Bijzonder stuk vesting Bergen op Zoom 'teruggevonden' onder voormalige busremise

    Bijzonder stuk vesting Bergen op Zoom 'teruggevonden' onder voormalige busremise

    BERGEN OP ZOOM - Twee bakstenen muren, beiden in de vorm van V, met daartussen een flinke ruimte. Zo op het eerste oog lijkt het niets bijzonders dat onder de voormalige busremise in Bergen op Zoom is blootgelegd. Maar stadsarcheoloog Marco Vermunt weet wel beter. ,,Dit is lunet Overijssel. Een verstevigde positie die net buiten de vesting lag. En in deze, goede staat hebben we er nog nooit een gevonden. Alle lunetten rond de vesting droegen namen van provinciën."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom