Volledig scherm
© ANP

Mannen uit Bergen op Zoom aangehouden na reeks Toyota-diefstallen

BERGEN OP ZOOM - Drie mannen uit Bergen op Zoom zijn in januari aangehouden op verdenking van het stelen van een aantal Toyota's uit garagebedrijven in Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland.

In de tweede helft van 2016 werd na een aantal autodiefstallen in Zeeland door de recherche een onderzoek gestart om de dader(s) te achterhalen. Daaruit kwam naar voren dat de diefstallen telkens op dezelfde manier voorbereid zijn.

Een man deed zich voor als belangstellende koper en maakte een proefrit met het voertuig. Daarna leverde hij de auto weer netjes in bij de autohandelaar. Vervolgens werd de auto kort na de proefrit gestolen.

Het onderzoek leidde naar twee mannen (29 en 35 jaar oud) uit Bergen op Zoom. Deze werden op 9 januari 2017 aangehouden. Eén van hen werd een week later vrijgelaten.

Op 12 januari werd nog een 32-jarige Bergenaar aangehouden, maar hij werd na verhoor weer vrijgelaten.

De andere verdachte zit voorlopig nog vast.

  1. Proef met waterdoorlatende bestrating in Bergen op Zoom

    Proef met wa­ter­door­la­ten­de bestrating in Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - Bestrating. Zo strak mogelijk, zo dicht mogelijk. Geen plassen, we willen droge voeten. En daarom straat Nederland alles vol. Parkeerterreinen, opritten, het terras bij de woning. Soms de hele tuin. Omdat dat zo makkelijk is. Regenwater gaat de riolering in en is weg. Dat is op den duur niet goed. De bodem verdroogt. Steeds meer gemeenten en andere overheden komen daar nu achter. De gemeente Bergen op Zoom haakt er op in met een proef met allerlei verschillende soorten waterdoorlatende bestrating.