ANP
Volledig scherm
ANP

'Klaas Otto kreeg politie-informatie doorgespeeld van lekkend liefje bij defensie'

BERGEN OP ZOOM - Een 'gangsterliefje' bij defensie zou maandenlang zeer vertrouwelijke onderzoeksinformatie van de politie hebben doorgespeeld aan motorclub No Surrender, met name aan ex-leider Klaas Otto uit Bergen op Zoom. Dit meldt De Telegraaf woensdag.

De politie heeft de vrouw maandag gearresteerd op verdenking van het doorsluizen van politie-informatie aan met name Otto. De vrouw was volgens De Telegraaf werkzaam op een kazerne in het zuiden van Nederland, waar tevens het arrestatieteam DSI (Dienst Speciale Interventies) van de politie is gevestigd. De vrouw, die werkte op een medische afdeling, is direct op non-actief gezet door defensie.

Toegang tot werkplek
De krant schrijft dat Otto dankzij de intieme relatie met de vrouw onder meer wist in welke auto's leden van het arrestatieteam rijden. Maar de voormalig leider van motorclub No Surrender zou ook toegang hebben gehad tot de werkplek van de vrouw. Er moet nog onderzocht worden wat de vrouw precies heeft gelekt en hoe haar relatie met Otto was. "Of ze oprecht verliefd was op hem is de vraag", zegt misdaadjournalist John van den Heuvel.

Otto zou het lek zelf hebben opgebiecht bij de politie en bij Van den Heuvel. Waarom Otto het verhaal heeft verteld bij de politie is ook voor de misdaadjournalist van De Telegraaf nog de vraag. "Hij vertelde me: we worden steeds afgeschilderd als een criminele bende, maar ook bij de overheid kunnen ze er wat van en hebben ze boter of hun hoofd."

Tweede lek
De precieze locatie waar de vrouw werkte geeft Van den Heuvel niet prijs, wel spreekt hij over een mogelijk tweede lek. Otto maakte ook melding van een sportinstructeur die tegen betaling zou willen lekken. De politie zal er alles aan doen om de onderste steen boven te krijgen in deze zaak. Van den Heuvel op Telegraaf TV: "Het is bekend dat motorclubs over uitstekende contacten beschikken. Ze weten vantevoren al over invallen. Er is politie alles aan gelegen om elk lek boven water te krijgen."

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

  1. Proef met waterdoorlatende bestrating in Bergen op Zoom

    Proef met wa­ter­door­la­ten­de bestrating in Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - Bestrating. Zo strak mogelijk, zo dicht mogelijk. Geen plassen, we willen droge voeten. En daarom straat Nederland alles vol. Parkeerterreinen, opritten, het terras bij de woning. Soms de hele tuin. Omdat dat zo makkelijk is. Regenwater gaat de riolering in en is weg. Dat is op den duur niet goed. De bodem verdroogt. Steeds meer gemeenten en andere overheden komen daar nu achter. De gemeente Bergen op Zoom haakt er op in met een proef met allerlei verschillende soorten waterdoorlatende bestrating.