Frans van der Kleijn
Volledig scherm
Frans van der Kleijn

Geen geld voor uitvaart: Lia Smit begint actie voor zieke broer

BERGEN OP ZOOM/STEENBERGEN - Haar broer en zijn gezin moeten zoveel mogelijk tijd met elkaar doorbrengen, nu het nog kan. Zonder zorgen. En dus heeft Lia Smit een actie opgezet om de uitvaart van haar broer, de 44-jarige Frans van der Kleijn, te kunnen bekostigen.

Van der Kleijn, opgegroeid in Steenbergen, heeft kanker en afgelopen week te horen gekregen dat artsen niks meer voor hem kunnen doen. Hij heeft nog 'weken'. En die tijd moet hij met zijn partner en dochter van zeven jaar kunnen doorbrengen, zonder dat ze zich ergens druk om maken, vindt Smit.

Eenvoudige crematie
En dus heeft ze een crowdfundingsactie opgezet. Ze wil ongeveer 6.000 euro ophalen. "Daarmee kun je een eenvoudige crematie bekostigen. De actie is het idee van een vriend van mijn man. Ik wilde er eerst niet aan, maar anders moeten we straks bij iedereen langs om geld te vragen. Niet geschoten is altijd mis."

Momenteel staat de teller op meer dan 2.500 euro aan donaties. "Ik krijg steeds mailtjes dat er weer is gedoneerd. Veel mensen die ik ken. Ook veel maten van mijn broer uit Steenbergen, die hem nog van vroeger kennen."

Heel lief
Het voelt heel warm, zegt Smit. Haar broer ligt nu in het ziekenhuis in Eindhoven, maar weet van de actie. "Hij is er zelf niet zo mee bezig, maar vindt het wel heel lief."

Lia Smit en haar broer Frans
Volledig scherm
Lia Smit en haar broer Frans

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom