Volledig scherm
© Google Streetview

De Ontmoeting vreest kille sanering personeel Bergse buurthuizen

Eugené van den Eijnden van De Ontmoeting, de club die de Bergse buurthuizen wilde overnemen, vreest een kille sanering onder het personeel. Die angst komt door de aanstelling van directeur Ad van Rijen bij Stichting Verenigde Wijkcentra (SVW), de organisatie die de wijkhuizen exploiteert.

Van Rijen is tevens topman van WijZijn Traverse Groep. Gesprekken met die club over overname van SVW liepen eerder stuk omdat ze (een deel) van het personeel niet wilde overnemen. ,,Ik vrees dat die kille sanering er nu alsnog komt", aldus Van den Eijnden. Van Rijen laat zich daarover niet uit en bekijkt de komende tijd hoe de toekomst van de buurthuizen veilig wordt gesteld.

Van den Eijnden wordt 'niet vrolijk' over hoe het besluit is gecommuniceerd. ,,Wij hebben dit uit de pers moeten vernemen, terwijl we vrijdag nog een gesprek hebben met de gemeente. We voelen ons wederom niet serieus genomen. Eigenlijk wilden we nu het bijltje erbij neergooien. Maar we zijn te diep betrokken om de gebruikers van de buurthuizen in de steek te laten."

SVW krijgt een raad van toezicht die bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente en WijZijn Traverse Groep en een onafhankelijk accountant. ,,Ik heb zo mijn twijfels over de onafhankelijkheid van die club omdat de directeur van WijZijn nu bestuurder is van SVW. Hoe kan je je dan vrijelijk bewegen?" Van Rijen deelt die kritiek niet. ,,Ik doe het werk bij SVW op persoonlijke titel en krijg daar een onkostenvergoeding voor. Bovendien toetst de raad vanuit inhoudelijke doelstellingen en zijn SVW en WijZijn afzonderlijke rechtsorganen."

  1. Laboratoria en een proeffabriek: Cosun verhuist naar terrein Suikerfabriek in Dinteloord

    Laboratoria en een proeffabriek: Cosun verhuist naar terrein Suikerfabriek in Dinteloord

    DINTELOORD/STAMPERSGAT - De afspraak voor een eerste rondgang door het Cosun Food Technology Centre (CFTC) in wording is een paar keer uitgesteld. Deels omdat de bouw door door het faillissement van co-aannemer Imtech met ruim een jaar is vertraagd. Maar ook omdat directeur new business van Cosun, Gert de Raaff de nieuwbouw als het nieuwe visitekaartje van de agro-industriële coöperatie beschouwt. ,,Penvoerder Hurks is nu volop met de afwerking bezig, het eindresultaat komt in zicht. Weest welkom, maar vergeet ook de officiële opening in oktober niet'', wenkt hij met een joviaal gebaar de nieuwsgierige journalist en fotograaf.