Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Bosbrandjes in Bergen op Zoom: 'Wees alert, het is kurkdroog'

BERGEN OP ZOOM - De brandweer is maandag uitgerukt voor een brand aan de Oude Huijbergsebaan in Bergen op Zoom en in het Pottersbos aan de Moerstraatsebaan.

De beginnende bosbrand aan de Oude Huijbergsebaan was al snel onder controle. Volgens de brandweer kon dat dankzij de oplettendheid en het ingrijpen van een voorbijganger. De melding van de brand kwam even na het middaguur.

De brandweer rukte een uur later uit voor de brand aan de Moerstraatsebaan. Volgens boswachter Erik de Jonge ging het nog om een behoorlijke natuurbrand. "Wees alert, het is kurkdroog! Maak onmiddellijk melding van brand", meldde hij op Twitter.

LEES OOK: Code oranje voor natuurgebieden in Noord-Brabant

BN DeStem nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
  1. De Olympische Spelen lonken voor Nienke Jonk uit Ossendrecht

    De Olympische Spelen lonken voor Nienke Jonk uit Ossendrecht

    HOOGERHEIDE - En alweer werd Nienke Jonk door haar zwemvereniging Hieronymus uit Roosendaal gehuldigd. De 15 jarige topzwemster uit Hoogerheide grossiert in kampioenschappen. Afgelopen weekend is ze voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioene zwemmen geworden op de vijftig meter vlinderslag bij de jeugd tijdens de Nederlandse Junioren Jeugd Kampioenschappen in het Pieter van den Hoogenbandstadion in Eindhoven. Ze pakte vier gouden en twee zilveren medailles. En bovendien is de jonge zwemster nu al voor vijf afstanden geplaatst voor de Europese Jeugd Olympische Spelen(EYOF) die dit jaar van 23 tot 29 juli in Hongarije worden gehouden. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom